Profesoričina ljubimica

foto: Shutterstock

"Profa me simpatizira više nego druge"

Osobno/ Profesoričina ljubimica

Pitanje/ Navikla sam da me zovu čudakinjom, depresivkom, nemam nekih frendica (i nisam nikakav emo, priče o svrstavanju u te nekakve klanove izluđuju me), no imala sam jednu fazu, bolje rečeno, jednu životnu krizu. Puno mi je u svemu pomogla jedna moja profačica, koja je predobro shvaćala moju odsutnost, moje loše ocjene, gledala mi kroz prste kad mi je bilo najteže. Nikad tu njezinu dobrotu neću zaboraviti. Ona nije čak ni mlada, no tijekom tih naših razgovora mi smo se - sprijateljile. Boli me briga što se to na satu zamjećuje -  “L. je njezin kućni ljubimac, ulizivačica”, i što sve ne pričaju o meni... Ali problem je moja stara. Kaže da je živciram stalnim pričama o njoj, da to nije normalno, da bih trebala imati frendicu svojih godina. 
Nika

Odgovor/ Nema ničega lošega u povjerenju i prijateljstvu nekog starijeg. A ako se opaža, opet, nije čudno što tvojim kolegama iz razreda smeta - profesorima biste svi trebali biti jednaki, bar što se znanja tiče. Tvojoj mami smeta što nemaš takvo povjerenje u nju (ne znamo kakvu si to imala krizu), jer ipak ti je ona mama. Bilo bi zgodno da se družiš s nekim svojih godina - prijateljstva vršnjaka zahtjevnija su, potrebno je više truda. Ti se svojoj profačici, u neku ruku, diviš, ona ti je uzor, i to je OK. No neka na tome ostane - potrebni su ti vršnjaci, od njih također možeš puno naučiti. Zamoli profačicu da te manje ističe među ostalima, time ti čini štetu. Kriza je prošla, profačica i ti ostanite dobre frendice, no vani, u svijetu vršnjaka, čeka te gomila lijepih stvari. Hrabro naprijed!

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!