Posvađane frendice

foto: Fotolia

One se ne vole!

Odnosi/ Posvađane frendice

Pitanje/ Imam dvije frendice koje se međusobno mrze. Obje su mi naj i sve je bilo cool, no posvađale su se i otad se ne podnose. Jedna mi trača drugu, a ja  samo slušam, pokušavam skrenuti priču, ali ne ide… Svaka me vuče na svoju stranu... Bliži se školski izlet na koji idemo sve tri, i jasno, obje su me pitale hoćemo li sjediti skupa i objema sam rekla “da”.  Koma,  ali nisam ih htjela povrijediti, zaista ih volim, puno su napravile za mene.  Pokušala sam razgovarati s jednom, ali čim sam to spomenula, rekla je: “Joj, bit će nezaboravno, a i sjedit ćemo zajedno dalje od one...” Čini mi se da sam dvolična,  ne znam jesam li ikada bila u goroj situaciji. Postoji li način da se izvučem iz ovoga, a da ne izgubim jednu od njih? Ako ne, kako da izaberem pravu kad sam ovisna o objema? Big HELP. 
Zadranka

Odgovor/ Na žalost, nekad ne želimo povrijediti prijatelje, ljude do kojih nam je stalo, i mislimo da činimo dobro, no pritom povrijedimo sebe. Da, ovako ispadaš dvolična, jer s jednom razgovaraš  i ogovaraš drugu. Pripazi, vrlo se lako može dogoditi da se one pomire pa sve to doznaju, a što će biti onda?  Postoji način da se izvučeš iz toga (to si već trebala napraviti!) - da svakoj kažeš kako ne želiš slušati tračeve, uvrede na račun one druge i da svoje svađe rješavaju između sebe. Reci im da se osjećaš loše zbog svega, da ih obje puno voliš i da ne želiš birati između njih. Zacijelo imate drugih zajedničkih tema, interesa, a ovako se čini da ih uz tebe veže to što im služiš za tračanje! Ako su ti naj frendice, ako im je do tebe stalo, trebale bi te razumjeti. Idealno bi bilo da shvate da se svaka svađa može raščistiti pa da sve tri budete dobre, no ako i ne ispadne tako, neka ovo barem bude test vašega prijateljstva!

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!