Ostavila sam ga... Kako da ga vratim?

Foto: Fotolia

Uspaničarila sam se...

Upomoć!/ Ostavila sam ga... Kako da ga vratim?

Pitanje/ Pozdrav! Imam jedan problem: bila sam u vezi s jednim dečkom koji je tako divan i stvarno mi je bilo super s njim, prijatelji su našu vezu podržavali, sve je lijepo funkcioniralo... No onda sam saznala da me želi ostaviti. U panici, da ja ne budem ostavljena, ostavila sam ja njega. Prijateljica nas je opet pokušala spojiti, ali sam ga opet ja otpilila. I sad se kajem i ne znam šta da radim. Više ga ne zanimam... Kako da ga vratim i da mu dokažem da ga želim natrag??

#zabrinuta k.

 

Odgovor/

Lekcija br. 1: moraš se sama uvjeriti u to što je istina, a što ne. Kako si ti to saznala da te želi ostaviti? Možda to uopće nije bila istina? Šteta, trebala si prvo s njime razgovarati i to raščistiti. Naravno, nitko od nas ne želi biti ostavljen i povrijeđen, pa reagiramo burno i tada pogriješimo. Zato moramo biti hrabri i razgovarati u četiri oka. A koliko smo shvatili, ti si tog dečka otpilila po drugi puta, što bi on sad trebao misliti? Logično je da ga više ne zanimaš jer se boji da ne bude opet povrijeđen i da ga ne otpiliš po treći puta! Ako ti je toliko stalo do njega, nema ti druge nego da pokušaš s njime razgovarati. I da kreneš otpočetka: reci mu što si načula i da si se uspaničarila pa si ga zato ostavila. I da ti je stalo i da si pogriješila. Kako ćeš ga pozvati na razgovor, to znaš najbolje ti. Ako se ispostavi da on zaista nije više zainteresiran, tada ga zaboravi i izvuci pouku za ubuduće. Slušaj svoje srce, a ne glasine!

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!