Nisam spremna za prvi put, a on stalno priča o tome...

Foto: Fotolia

A što ako me zbog toga ostavi?

Help za Ellu/ Nisam spremna za prvi put, a on stalno priča o tome...

Pitanje/Trebam pomoć! U vezi smo kojih 9 mjeseci, sve je bilo super, ali on u zadnja dva mjeseca stalno priča kako bi htio da nas dvoje  spavamo zajedno. Ma, znate na što mislim... Primjećujem da mu to smeta i bojim se da će me zbog toga ostaviti. Počeo se preko Fejsa dopisivati s jednom curom iz škole, a o njoj kruže razne priče. I sada vam je već jasno što me muči, strah me je da će me ostaviti jer ne želim spavati s njime, a tu je i ta cura koja je već imala dečke i vjerujem da on u svojoj glavi računa da će njih dvoje spavati vrlo brzo, ako ja ne to ne pristanem. Za mene bi to bilo užasno jer ga jako volim i ne želim ga izgubiti. Ali, ne znam što da radim... 

Ella by ZG 

 

Odgovor/ Nema druge: ako ti ne želiš i nisi spremna, nemoj pristajati. U prvi put (ili bilo koji, nevažno) ne upušta se zato da te dečko ne bi ostavio, zbog strahova, prisile, ili zato "jer su ostali to već napravili". Dogodit će se kada ti budeš za to i fizički i psihički spremna, i to s dečkom s kojom se osjećaš sigurno i kad ste oboje zaljubljeni, volite se... Stoga, ukoliko te on želi ostaviti, bude li te ucjenjivao... odbij, ne pristaj na to. Ostavi li te, naravno, neće ti biti ugodno, no preboljet ćeš ga. Jer, tvoj prvi puta treba biti lijepo iskustvo, da bi uopće taj tvoj dio života ubuduće bio normalan i da možeš u njemu uživati. Poštuj sebe i svoje odluke, pa tek onda sve ostalo.

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!