Dosta mi je, moja BFF se stalno ljuti...

Foto: Fotolia

Ona se samo duri...

Help za Karlu/ Dosta mi je, moja BFF se stalno ljuti...

Pitanje/Bile smo si najbolje frendice, dok se ona nije skroz promijenila. Kao da ju je nešto "puklo". Počela sam se družiti i s drugima i shvatila sam kakva je ona zapravo. Govori mi da sam ja ta koja se promijenila, ali nije tako! Rekla sam joj da je nemoguća, da mi to njeno durenje (jer stalno se duri zbog nečega) ide na živce. Ne možemo razgovarati, svaki puta razgovor završi sa svađom. Kad god sam s nekom drugom prijateljicom, ona se ljuti, misli da ju ogovaramo, izbjegavamo... Nitko od tih mojih prijatelja joj ne valja i svi imaju neki manu, ni za koga nema lijepu riječ. Ona valjda želi da joj budem jedina, a ja to više ne mogu, želim da tom mučenju dođe kraj. Glupo mi je samo tako prekinuti prijateljstvo, mi smo odrastale zajedno, ali više ne znam kako da s njom razgovaram!

Karla iz ZG-a

 

Odgovor/ Ona ti očito ide na živce. Ili hitno nađite zajednički jezik ili se razdvojite. Jer vaše prijateljstvo puknut će na najgori način. Reci joj zadnji puta, bez svađanja, što te smeta. Očitio je ljubomorna i nesigurna, i drukčiji je tip nego ti kad treba sklopiti nova prijateljstva, no odrastate i normalno je da u vaš život ulaze i novi prijatelji. No to nije razlog da se ijedna od vas osjeća odbačeno. Bilo bi najbolje kad bi je ti mogla uključiti u vaša druženja, no najprije i ona moja promijeniti svoj stav!

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!