Luda veza

foto: Fotolia

Strašno je ljubomoran...

Čudan je/ Luda veza

Pitanje/ U vezi sam s dečkom već 9 mjeseci. On se zaljubio u mene i pritom me na neki način "prisilio" da budemo zajedno - govorio mi je da će se ubiti ako ne budem s njim. I ja više nisam sigurna volim li ga ili sam s njim samo da se ne ubije. Stalno se svađamo, a on je ljubomoran na sve dečke koji mi prilaze i ljuti se na svaku sitnicu. Meni je toga stvarno dosta. Zbog njega se već i osjećam ludo, čak se i samoozljeđujem, već sam dvaput popila veću količinu tableta, jer sam se htjela ubiti, ali popila sam ih premalo i samo sam povratila. Ponekad se nekontrolirano smijem i razmišljam o lošim stvarima.   Ne mogu ga ostaviti jer me je strah. Što da učinim? Kome da se obratim? 

Tužna

Odgovor/ U priličnoj si nevolji, i svjesna si toga, samo se nemaš hrabrosti izvući. Tvoj dečko treba pomoć stručne osobe, psihologa, a možda i psihijatra. Njegovo ponašanje upućuje na neku ozbiljnu psihozu. No, najgore od svega je što si ti vrlo loše. Bez obzira na sve, prekini vezu s njim. Razgovaraj sa svojim roditeljima i zamoli ih za podršku i pomoć jer nećeš moći sama. Samo hrabro, pred tobom je teška borba, naoružaj se strpljenjem jer će to biti i duga borba.

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!