Kako preboljeti prekid?

Foto: Instagram

Tuga koju osjećam ubija me...

Help za ostavljenu/ Kako preboljeti prekid?

Pitanje/Raspadam se... Prekinula sam s dečkom i to mi jako teško pada. Bili smo zajedno par mjeseci kad je on rekao da želi prekinuti. Postoji problem zbog kojeg je prekinuo sa mnom, ali ja u to ne vjerujem. Bila sam jako vezana za njega, spavala sam u njegovoj majici, dolazila k njegovima, stvarno sam ga voljela, a volim ga i dalje.... Tijekom ljeta sve je bilo divno, no kad je počela školska godina. On se odselio u drugi kvart, a ja sam ostala gdje sam bila. Od tada se sve promijenilo. Njegov frend mi je rekao, nakon što smo prekinuli, da je bio s jednom drugom curom dok smo bili zajedno, ali ja vjerujem svom bivšem. Sve se poklapa, čak da su i dalje zajedno ali ja ne želim u to vjerovati, a i on to negira. Rekao mi je kako ćemo zauvijek biti zajedno i sve, ali sada je sve to palo u vodu. Plakala sam dva dana i prestala. Jer, zašto da plačem, kada on uopće i ne razmišlja o meni i prebolio me je... Ali, tuga koju osjećam, ubija me. Please, help.

Lenči

 

Odgovor/Tuga nakon prekida je neizbježna, i moraš je proći, ma koliko god bilo teško. Teško je reći koliko će ta tuga trajati: npr. nekoliko tjedana, no vrijeme tuge, kao i njena jačina ovisi o tebi. Točnije, o tome koliko se ti njoj prepustiš. Ukoliko se održavaš tužnom slušanjem tužnih pjesama, gledanjem starih slika ili neprestanim razmišljanjem o njemu, o onom najgorem “što bi bilo kad bi bilo” i slično, onda sama sebi tugu pojačavaš. Najbolje bi bilo da se što više baviš drugim aktivnostima, da se nečime zaokupiš, da se što više družiš s frendovima... da si to razdoblje olakšaš. Zbog čega je prekinuo, je li zaista bio s drugom curom, saznat ćeš kroz vrijeme, no to je nevažno. Reci sebi ovako: tužna sam, nedostaje mi, no proći će me... Samo moram izdržati. Sretno :-)!

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!