Jesam li ga izgubila?

Foto: Fotolia

Ufff, izgleda da si ipak prenaglila...

Prva svađa/ Jesam li ga izgubila?

P: Imam jedan problem. Zaljubila sam se u  dečka koji je presavršen. Kupila sam naruknicu s njegovim imenom, a kad je on to saznao i on je uzeo s mojim. Počeli smo se dopisivati. Bila sam presretna zbog toga, rekao je da mu se užasno sviđam. Ali nakon par dana mislila sam da mu se sviđa jedna moja frendica. Bila sam užasno ljuta na njega i svašta sam mu izgovorila. Onda sam saznala da on uopće ne voli tu curu i da ne može biti sa mnom zbog daljine (živi u Austriji). Rekao je i da je bolje da zaboravimo jedno drugo jer će previše boljeti daljina. Bilo je prekasno da ispravim svoje greške i taj dečko se naljutio na mene. Poslije sam skupila hrabrosti i nazvala ga. Rekao je da nije ljut i da mu je žao što ga nisam htjela saslušati kada je htio razgovarati sa mnom. Ponovo smo počeli pričati na fejsu, ali nije isto kao prije. Šta da radim? Da li da mu kažem da ga i dalje volim?

S.

 

O: Da, hm... sve ti je jasno: tvoja je reakcija bila ishitrena i on se prestrašio. Burno si reagirala u strahu da ga ne izgubiš. Ali, efekt je bio suprotan. Dobro je da ste uspjeli postići barem ovaj nivo komunikacije. Razumijem da se prestrašio jer očito ne voli scene, ne treba mu netko tko će ga prozivati, “dovoditi u red”. Sada nema smisla da mu govoriš kako ga voliš. Možda malo možeš popraviti ako na duži period uspiješ biti staložena, blagonaklona, puna razumijevanja, bez da ima osjećaj kako ti je nešto dužan. Pokušaj to iskustvo upotrebiti i dalje u životu kako bi s dečkima, ali i prijateljima imala skladnije odnose.

 

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!