Dovodi me u strašno neugodnu situaciju!

foto: Shutterstock

Uvijek me dočeka "iznenađenje" kad izađemo iz trgovine

Kradljivica/ Dovodi me u strašno neugodnu situaciju!

Pitanje/ Moja je najbolja frendica super cura, ali ima veliki problem. Gotovo svaki put kad idemo negdje u grad, u shopping, uvijek ukrade nešto! Kad god joj se pruži prilika, sva pocrveni od uzbuđenja, ne izlazi iz dućana dok ne uspije ukrasti neku sitnicu... I još misli da je to super, hvali se time. A uopće joj ništa od toga ne treba! U početku mi je bilo zabavno ali više uopće nije, samo umirem od straha. Sve se svodi na to kako će nešto ukrasti.
Sweet15

Odgovor/ Krađa je kazneno djelo i samo je pitanje vremena kad će tvoju frendicu netko uhvatiti. I što onda? Ni ti nećeš proći nekažnjeno jer si s njom. Mladima je uzbudljivo raditi zabranjene stvari, no ovakvo, opsesivno ponašanje može biti znak i nekih dubljih problema, emocionalnih, obiteljskih... Uostalom, prava frendica ne smije te tjerati da radiš stvari koje ne želiš, niti te uvlačiti u nešto zbog čega ćeš nastradati. Razgovaraj s njom, reci joj da ne želiš više ići s njom u shopping niti joj čuvati leđa dok krade. Pitaj je što ju zapravo muči, zbog čega joj je to toliko uzbudljivo. Naljuti li se na tebe, ostane li pri svome – kratko i jasno, nađi drugu frendicu.

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!