Bez motivacije

foto: Fotolia

Pronađi zajednički jezik s roditeljima

Loše razdoblje/ Bez motivacije

Pitanje/ U zadnje mi se vrijeme ništa ne da, ništa me ne motivira. Starci kažu da sam lijena i da se samo trebam natjerati. Kada napokon počnem nešto učiti, ne pamtim ništa od pročitanog, predomislim se i odem raditi nešto drugo. Boli me glava i mrzovoljna sam, na nastavi se ne mogu koncentrirati. Ocjene su mi vrlo loše. Dodajmo i da sam s roditeljima u 24-satnim svađama. Oduvijek sam bila odlikašica i ne znam što mi je sada. Mama totalno ludi, sve te moje probleme govori svima u obitelji, svojim kolegama, mojim frendovima, sramoti me...
123

Odgovor/ Nakon svega (odlikašica, pa loše ocjene), izgubila si samopouzdanje, odmah pomisliš na loše, pa lako odustaješ. Mama se brine za tebe, pokušaj shvatiti, vjerojatno joj je lakše kad se nekome izjada. A tebi to smeta pa je zamoli da to ostane samo između vas dvije. Jednostavno je: smireni razgovori sa starcima rješavaju problem bolje nego svađe. Budi uporna: usponi i padovi normalan su dio života. Napravi si plan učenja, aktivnosti, pridržavaj ga se i nemoj šiziti ako ne uspiješ iz prve! Možda je razlog i pubertet, hormoni, no ako te glavobolja zabrinjava, posjeti liječnika, sigurno nije ništa strašno, ali smirit će te.

Imaš sličan problem? Ili te možda muči nešto drugo? Podijeli to s nama, pomoći ćemo ti! Piši nam na e-mail ok@eph.hr (za Help) a mi ćemo se truditi odgovoriti ti ovdje ili u OK!-u. Pitanje možeš postaviti i u komentar!