"Zamrznuto ogledalo" - knjiga koju ne smijete preskočiti!

Za sve knjigoljupce/ "Zamrznuto ogledalo" - knjiga koju ne smijete preskočiti!

Ljubitelji knjiga, stiže prava poslastica: knjiga "Zamrznuto ogledalo", autorice Tamare Lovey, avanturistički roman namijenjen baš tinejdžerima.

Knjigu će autorica predstaviti 03.04.2019. (srijeda) u 18.00 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). 


"Zamrznuto ogledalo" bavi se problemom nekritičkog prihvaćanja savjeta s interneta i neopreznog rukovanja s pirotehnikom. Pratimo uzbudljivu avanturu trinaestogodišnjeg Noela kojeg zimski praznici provedenih kod bake i djeda obilježi za čitav život. Priča povlači pitanja u kojoj mjeri moramo biti odani prijatelji, a kada bismo trebali potražiti savjet odraslih, otkriti tajnu i time žrtvovati prijateljstvo....

Mi vam donosimo samo mali ulomak:

"Kroz prašnjavi prozor ugrađen u velika metalna vrata, vidio sam Bornu i nekog dječaka, meni okrenutog leđima kako zadubljeno nešto rade na stolu. Kad sam otvorio vrata, bilo je očito da sam ih prekinuo u ne baš dozvoljenim poslovima jer je Borna u trenu pokušao sakriti inkriminirajući materijal, tako da mu je plastična boca napunjena nekakvim prahom pala na pod, a prah se djelomično rasuo.

– Čovječe, mogao si se najaviti, ovako si nam upropastio jedan sat mukotrpnog posla – njegovo lice se brzo smekšalo iz optužujućeg u razdragano, kada mi je prišao i šakom me prijateljski bubnuo u rame –  Lovru znaš – pokazao je na riđeg dječaka za glavu nižeg od sebe.

Mahnuo sam mu i time potvrdio poznanstvo.

– Hajde dobro, nije puno toga izgubljeno – uzdahnuo je skupljajući rasuti prah s poda.

– U čem sam vas točno prekinuo?

– Radimo…, ali nemoj nikom reći! Radimo turbo-ultra-mega-super bombu.

– Kako?

– Iz petardi – pokazao je na gomilu ispražnjenih kartonskih valjčića veličine pola olovke.

– Od kud ti petarde? Pa ne prodaju ih mlađima od četrnaest – naivno sam ga upitao.

– Majstori zanata ne otkrivaju svoje tajne, naivčino –  Borna se zagonetno nasmiješi.

– Moj stariji brat ih je nabavio, povoljno – Lovro se bezazleno pohvali, kvareći Bornin autoritet.

– Povoljno znači da su ispale iz kamiona – Borna mi značajno namigne.

– Da se nisu oštetile prilikom pada? – moja naivnost je uzimala još više zamaha.

– Blento, pasti s kamiona znači … – umjesto riječi Borna je napravio kružni okret dlanom u smjeru svog džepa.

Kako se ne bih još više blamirao odlučio sam prešutjeti zahtjev za pojašnjenjem iako sam pretpostavljao da se radi o ne baš legalnom načinu nabave pirotehnike."

 

Zanima vas? Pa, ukoliko želite saznati još više, svakako dođite na predstavljanje knjigeUz autoricu, bit će tu i zanimljivi gosti: dr. med. Tomislav Vlahović, spec. kirurg, subspecijalist plastične kirurgije i specijalist za kirurgiju , Mario Salopek, predstavnik Ravnateljstva policije, MUP RH, mladi gitaristi “El Musicante”, potpuno drugačije škole gitare... Vidimo se!

 

 

Korice Ogledalo