Woodstock: Kako napraviti najveći festival na svijetu?
Knjižara Rockmark obilježava godišnjicu Woodstocka novim izdanjem...

Knjiga za ljubitelje festivala/ Woodstock: Kako napraviti najveći festival na svijetu?

Pred nama je vrijeme ljetnih festivala, a ukoliko ste ljubitelji festivala i dobre glazbe, tada zasigurno morate znati sve o Woostocku, festivalu koji je promijenio svijet! Prije pedeset godina, od 15. do 18. kolovoza 1969., održan je nezaboravni glazbeni festival Woodstock, a obilježavajući tu obljetnicu, glazbena knjižara Rockmark predstavlja knjigu “Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu” autora Michela Langa.

Michael Lang idejni je začetnik Woodstocka i ne samo da na 270 stranica donosi sjajne priče iz prve ruke o događajima, nastupima i svemu što se događalo tijekom "tri dana mira i glazbe", već pruža i pogled u poslovni dio iza stvaranja događaja koji će definirati šezdesete godine prošlog stoljeća.

Uz detaljan prikaz svih problema, čarolija, čuda i kaosa koji su festival pratili do farme nedaleko od Bethela – od tog trenutka legendarnog vlasnika, mljekara Maxa Yasgura – te tijekom svih festivalskih dana (od kiše, blata, prometnog kaosa…), Lang otvara i daje odgovore na mnoga zanimljiva pitanja: Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Tko je sve od velikih imena odbio pozivnicu? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača u zraku na koncertima?

Obogaćena izjavama ključnih osoba, knjiga donosi više od 80 fotografija, kompletne set-liste svih izvođača, te poglavlje što su glavni protagonisti radili nakon najvećeg festivala svih vremena i pomalo gorkog epiloga.

(Redovna cijena knjige "WOODSTOCK - Kako napraviti najveći festival na svijetu" iznosi 119 kuna)