Što tvoj smijeh otkriva o tebi? A i o ostalima...

Foto: Fotolia

Stidljiv? Glasan? Namješten?

Ha ha ha/ Što tvoj smijeh otkriva o tebi? A i o ostalima...

Smijeh može biti zarazan, iritantan, simpatičan… Svatko se od nas smije drugačije, i ponekad on odražava samo trenutno stanje, no može ti pomoći da procijeniš s kime imaš posla. A evo što smijeh otkriva o svome vlasniku…

* Glasan smijeh, praćen visokim tonovima, krasi društvene i zabavne ljude. Ovaj je smijeh zarazan, a ako se tako smiješ, sigurno si omiljena u društvu. Osobe koje se tako smiju, opuštene su i iskrene. Odlični su prijatelji i svatko bi trebao imati nekoga takvoga kraj sebe.

* Potisnut smijeh koriste osobe koje dobro kontroliraju svoje osjećaje. Ako je takav, označava osobu koja ima dobar smisao za humor, no ako ga često mora kriti, to na nju može loše utjecati. Ukoliko si takva, razmisli malo o svojim problemima i pokušaj se opustiti. 

* Nervozan smijeh sličan je bebinu plaču, a njime se često pokušavaju prikriti neke neugodne situacije. Vjerojatno je u pitanju ili problem koji vlasnika takvog smijeha dugo muči, ili su u pitanju nervozne osobe koje se ne znaju baš nositi sa svakodnevnim problemima.

* Smijuljenje je znak stidljivosti, ali i ono može biti vrlo zarazno. Nema ništa loše u tome, jer se i takav netko može s vremenom opustiti. 

* Namješten osmijeh najčešće je izraz pristojnosti jer iza njega se ne krije stvarna radost. Stručnjaci tvrde da se tako osmjehujemo dok se fotografiramo. Ipak, takvu osobu ćeš brzo razotkriti: ukoliko se stalno smije umjetno, namješteno, teško da ćete biti dobri prijatelji.