Demofest na listi najzanimljivijih festivala u Europi!

Foto: MTV

Posjeti ga!

Veliko priznanje/ Demofest na listi najzanimljivijih festivala u Europi!

Demofest, najpoznatiji mali-veliki festival u susjedstvu, za svoj deseti rođendan dobio je jedan od najljepših poklona koji ga je svrstao među najzanimljivije festivale u Europi.
Potvrda je stigla čak preko Atlantika!

Naime, Flight Network, najveća turistička agencija u Kanadi, objavila je ovogodišnju listu najzanimljivih festivala iz Europe koji imaju najprisniji odnos s publikom. Na toj listi našao se i Demofest.

"Coachella, Lollapalooza, Tomorrowland, Fuji Rock. Zvuči poznato? Trebalo bi, jer su ovi međunarodni glazbeni festivali među najvećim i najpopularnijim na svijetu. Dok su ovakvi masivni koncerti dobri, oni uključuju i velike troškove, a mi ne govorimo samo o novcu. Ogromne gužve i mnogo buke znače da je ponekad teško vidjeti ili čak čuti neke glazbene nastupe", započinje svoj osvrt Flight Network.

"Međutim postoje brojna festivalska mjesta koja treba posjetiti, jer je njihov odnos prema publici potpuno drugačiji. Intimniji", dodaje se u nastavku.

Najpoznatiji festival demo bendova na Balkanu tako se našao u društvu velikih i poznatih festivala. Stoga, za one koji su konstantno u potrazi za nečim novim, Demofest je pravi odabir.

Flight Network posebno ističe prednosti Demofesta, kako zbog grada u kojem se odvija, koji odlikuje alejama, nadimkom "grad zelenila" i prelijepom rijekom Vrbas, tako i zbog lokacije na kojoj se održava sam festival, odnosno tvrđave Kastel.

 

Podsjetimo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, i pored natjecateljskog dijela za demo bendove, kojih je ove godine čak 50, donosi koncerte poznatih domaćih i stranih izvođača poput Dubioze Koletiv, Ede Maajke, Lačnog Franza, Freemasonsa, Rudimentala, Markyja Ramonea i mnogih drugih.

Među 50 demo bendova koje je izabrao stručni žiri, naći će se čak 9 bendova iz Hrvatske - Bad Mashrooms, Disco Occulto, Harvo Jay, Ischariotzcky, Neće to na dobro, Pale Origins, Slow Motion Suicide, Tyger Lamb i Detroit Groove Gang.

 Ulaznice za Demofest 2017 se kupuju na ulazu u Tvrđavu Kastel, a za publiku iz Hrvatske organizirani su posebni i vrlo pristupačni paketi smještaja, prijevoza i ulaznica.
Raspored izvođača po danima kao i ponudu Atlas paketa s prijevozom i smještajem provjerite ovdje.

 


*** Detaljnu ponudu, raspored svih izvođača kao i razne zanimljivosti pročitajte ovdje, a sve novosti vezano uz festival pratite na službenoj FB stranici Demofesta.
Aranžmani za publiku iz Hrvatske su u prodaji, a ponudu paketa možete provjeriti na ovom linku.