Heroji iz crtića koje obožavamo!

Foto: Blitz

Mali pametnjaković Luka će vas oduševiti...

Animanija/ Heroji iz crtića koje obožavamo!

Olaf, Sid, Kung-fu Panda... samo su neki od likova iz crtića koji su nam se posljednjih godina uvukli pod kožu, a stižu i neki novi koje ćemo tek zavoljeti. Oni su smiješni, nespretni, šašavi... ali imaju golemo srce! Evo što sve možemo naučiti od animiranih likova s velikoga filmskog platna...


Olaf: Suprotnosti se privlače!

Snjegović koji sanja o toplini i ljetu? Upravo je takav Olaf, neodoljivi lik iz crtića "Snježno kraljevstvo" kojeg već doslovno znamo napamet jer su Elza i Anna postale veće zvijezde od Beyonce ili Rihanne! Olaf ne mari za pravila i uvijek radi baš ono što želi! Nije ga briga što drugi smatraju da je ispravno, on jednostavno slijedi svoj put i za njega nemoguće ne postoji. Njegov je moto da je život puno zabavniji kad se stroga pravila zaborave i kad dopustiš srcu da te vodi kroz život, čak i ako usput ispadneš malo šašav! I to je sasvim ok!

 

olaf

 

 

Sid: Nadmaši samoga sebe!

Tko još ne zna za brbljavog ljenjivca iz animiranog serijala "Ledeno doba“? Sid govori nevjerojatno brzo i pritom neprestano fuflja jer je jednostavno takav - smušen do daske! Svojim postupcima izluđuje sve oko sebe jer je stručnjak u stvaranju kaosa! No Sid ima i svoju drugu stranu: kad dođe do problema, na Sida svi mogu računati! Pravi je borac i napravit će sve, baš sve na svijetu da pomogne svojim prijateljima u nevolji. Njegovo je srce veliko kao kuća i zato ga jednostavno obožavamo!

 

sid

 

 

 

Dora: Sreća je u malim stvarima!

Obožavanu ribicu Doru upoznali smo najprije u crtiću "Potraga za Nemom". Budući da je Dora postala najslađe animirano stvorenje ikad, brzo je dobila i vlastiti film "Potraga za Dorom"! Dora je plava ribica velikih, znatiželjnih očiju, koja zna govoriti "kitovski" jezik, ali svakih 10 sekunda izgubi pamćenje! No upravo je to loše pamćenje tjera da stalno ispočetka otkriva nove stvari i veseli se sitnicama koje obično uzimamo zdravo za gotovo! Budi kao Dora, obrati pozornost na sve ono što si možda zaboravila da postoji, a tvoj život čini ljepšim i sretnijim!

 

dora

 

 

Kung Fu Panda: Nemoguće ne postoji!

Veliki panda medo koji zna baratati drevnom borilačkom vještinom Kung Fu? Pa to ne postoji! Ali, ipak postoji! Veliki nezgrapni medo Po nije baš tipičan majstor borilačkih vještina, ali ne pada mu na pamet zbog manjih poteškoća odustati od svoga sna! Ovaj animirani film, zajedno sa svojim glavnim likom, šalje snažnu poruku koju bismo svi trebali čuti i primijeniti u životu: Ne slušaj što drugi govore, slijedi svoj put i nikad ne odustaj od svojih snova!

 

 

panda

 

Luka: Dobro se dobrim vraća!

Desetogodišnjeg pametnjakovića Luku imate prilike upoznati ovih dana u kinodvoranama diljem zemlje: Luka je, naime, glavni lik novog animiranoga filma "Luka i čarobni muzej" koji će osvojiti srca svih zaljubljenika u kompjutorske igrice, ali i one koji vole borbu dobra protiv zla.
Kad Luka slučajno aktivira legendarni magični disk u prostorijama staroga gradskog muzeja lutaka, oživjet će sve stare čudesne lutke, ali i drevni i monstruozni majstor lutaka! Kad shvati kakvu silu je oslobodio, Luka će morati upotrijebiti sve svoje vještine i prikupiti svu svoju snagu kako bi se borio s poludjelim lutkarom i spasio cijeli grad od strašne sudbine! Luka ima izazito razvijen osjećaj za pravdu i tijekom svih svojih pustolovina nikad ne želi nikome učiniti nažao jer zna da se samo dobrotom može izboriti za sretan kraj.

 

 

01

 

 

Film "Luka i čarobni muzej" pogledaj od 10. 5. u CineStaru i svim kinima!