5 razloga zašto je Thor: Ragnarok najbolje Marvelovo ostvarenje?

foto:instagram

Oduševljeni novom pričom iz Marvelove radionice...

Mi smo gledali.../ 5 razloga zašto je Thor: Ragnarok najbolje Marvelovo ostvarenje?

Pogledali smo film Thor: Ragnarok i shvatili zašto kritičari kažu da je to jedan od boljih filmova na temu Marvelovih junaka. Dakle, Thor je zarobljen na drugoj strani svemira, bez svoga moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard, da bi zaustavio Ragnarok - uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije - koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom - Nevjerojatnim Hulkom! Evo 5 razloga zašto je ovaj film totalno cool. 

1. WAITITIJEVA OSEBUJNOST JE BAŠ ONO ŠTO MARVEL CINEMATIC UNIVERSE TREBA
Redatelj, scenarist i komičar Waititi čovjek je s mnogim talentima. Svojoj biografiji sada može dodati i "oživljavanje franšize o superherojima".  Dosad su u svim Marvelovim filmovima fanovi znali što mogu očekivati. Ragnarok je poseban upravo jer nikad ne znaš što možeš očekivati u sljedećoj sceni – prema riječima redatelja, 80% filma je bila improvizacija. I u tome je tajna uspješnosti ovoga filma.

MRK0005 1 

 

2. CHRIS HEMSWORTH JE STVARNO DUHOVIT

Prvi film o Thoru priča je o besmrtnome Bogu koji je zaglavio na planetu s ljudima. Stoga, mnoge su komične situacije nastale o tome kako Thor prvi put doživljava Zemlju.  No u  Ragnaroku, postavlja se pitanje kakav je Thor kad u blizini nema moćni malj niti dugu kosu? Ispada da je i dalje prilično ohol. I taj je dio vrlo komičan. Biti superheroj ne znači samo imati supermoći i fora odijelo. To znači biti osoba vrijedna divljenja - u Thorovu slučaju, bog kojeg će obožavati stanovnici Asgarda. On je bio srušen, istjeran, i pregažen u ovome filmu - ali, kao štene, uvijek se vraća po još. Ne može si pomoći.

HVT2300 2

 

3. IZMEĐU HEMSWORTHA I TOMA HIDDLESTONA JE NEVJEROJATNA KEMIJA .

Kritičari su prilično zakomplicirali odnos između Thora i njegovog brata Lokija (Hiddleston), koji je ironičniji nego dosad. A Thor je konačno postao mudar i prepoznaje bratove trikove. Njihov je odnos prepun duhovitih fora i doista se u njemu može uživati.

 

4. HULK JE VIŠE ČOVJEK

Više nije sve u razbijanje. Veliki zeleni dečko zarobljen je na mnogo. Fizički, na planetu   Sakaar, natjeran da sudjeluje u gladijatorskim igrama. No ujedno je zarobljen u vlastitim emocijama. Hulk kojeg Thor nalazi na Sakaar ljući je -  i jadniji - nego Hulk kojeg smo gledali u filmu Avengers: Age of Ultron. Hulk proživljava emocije kao tugu, ljutnju, čak osjeća i nesigurnost. I, kao što se može videti iz nekih scena,  možda gaji duboke osjećaje prema Scarlett Johansson, Crnoj Udovici.

HWS4160 4

 

5. NITKO SE NE ZABAVLJA BOLJE OD KATE BLANCHET

Cate Blanchett koja glumi zlu boginju Helu oličenje je zla. Hoda okolo bijesna i govori stvari kao: "Asgard je mrtav." Ovo joj je sigurno najluđa zabava života.

CRE 19017 R 5