Objavi rat znojenju!

Foto: Shutterstock

Stižu topliji dani.../ Objavi rat znojenju!

Kao prvo, znojenje je prirodna pojava i ne možemo je iskorijeniti! Riječ je o procesu kojim se naš organizam hladi i regulira tjelesnu temperaturu, odnosno oslobađa višak topline. Iako nam često ide na živce, znoj nam zapravo treba da bi naš organizam normalno funkcionirao! OK, sad kad smo to utvrdili, možemo krenuti u borbu protiv onoga što nam zapravo kod znojenja smeta, a to je neugodan miris koji nastaje tek kad znoj dođe u kontakt s bakterijama na koži!

 

 1. Za početak: Tuširanje!

Da bi ti koža uvijek bila čista, tuširaj se barem jednom dnevno. Najbolje je i nekoliko puta u danu, međutim, jednom dnevno je pod "moraš"! Koristi mlaku vodu i blago sredstvo za tuširanje: odaberi neki od genijalnih Nivea gelova za tuširanje neodoljivih mirisa!

 

 2. Dezić: uvijek i zauvijek!

Znači dezodorans će u proljetne i ljetne dane biti tvoj najbolji saveznik u borbi protiv neugodnih mirisa! Neće smanjiti znojenje, ali će spriječiti neugodan miris znoja, a to znači da će pozitivno utjecati na tvoje samopouzdanje. Upamti da dezić moraš nanositi na čistu kožu jer se sprejanjem na neopranu kožu znoj može intenzivirati. Ako želiš biti sigurna da mirišiš svježe i neodoljivo, odaberi NIVEA Black&White Fresh dezodorans jer ti pruža pouzdanu zaštitu i idealnu svakodnevnu njegu s osvježavajućim mirisom bergamota, breskve, mimoze i sandalovine.

Super je što ovaj dezić ne ostavlja bijele tragove na koži i odjeći tako da tvoja omiljena bijela majica neće nakon jednog nošenja imati one ne baš privlačne žute mrlje.

 

 3. Pamuk je zakon!

Da bi neugodne tjelesne mirise svela na minimum, osim redovitog tuširanja i njege kože, redovito mijenjaj i odjeću. Nakon svakog tuširanja odjeni čistu majicu pa ćeš biti sigurna u svoju svježinu. I pripazi na tkaninu: sintetičke majice jače upijaju neugodne mirise te ih pojačavaju. Najbolje su majice od čistog pamuka. Kod NIVEA Invisible for Black&White Fresh dezodoransa super je i to što, zahvaljujući posebnoj formuli, ne ostavlja bijele tragove na tamnoj odjeći ni žute mrlje na svijetloj odjeći.

 

 4. Baj, baj dlačice!

Uzrok lošeg mirisa često su upravo dlačice ispod pazuha. Ondje se nastanjuju bakterije koje izazivaju neugodan miris pa je na ovom području dlačice najbolje redovito depilirati. To vrijedi za cure, ali i za dečke: higijena prije svega! Iz velikog izbora nivea Portect&Shave britvica odaberi one koje ti najbolje odgovaraju.

 

5. Njega iznutra!

Pij dosta vode! Kad je tijelo dovoljno hidratizirano, temperatura se održava na normalnoj razini te ne dolazi do pretjeranog znojenja. Izbjegavaj jako začinjenu i slatku hranu jer utječe na pojačano znojenje. Jedi što više svježeg voća i povrća!

 

Mala škola svježne!

# Znoj se pojavljuje ispod pazuha, ali često i na vratu. Kako ti se kosa ne bi posve slijepila za vrat, nanesi malo dezodoransa na stražnju stranu vrata, što će ga održati suhim.

 # I drugi dijelovi tijela se pri visokim temperaturama pojačano znoje pa upravo zbog toga dezić možeš nanijeti gdje god osjetiš pojačanu vlažnost kože. I pregibi, poput laktova ili iza koljena, mogu biti mjesta na koja ćeš nanijeti malo dezića. Tu će ti najbolje pomoći dezić u roll-onu ili sticku.

 # Za hitne slučajeve dobro je uvijek uz sebe imati malo pakiranje dezića, roll-on koji stane u torbicu, ili paketić osvježavajućih maramica kojima se možeš brzinski osvježiti ako baš ne stigneš kući na tuširanje!