Ne zaboravi doručak!

foto: Fotolia

Uživaj u zdravom doručku!

Budi zdrava i fit/ Ne zaboravi doručak!

Doručak je najvažniji obrok! Propustiš li ga, veće su šanse da će te napasti neutaživa glad tijekom dana…

Glad znači neuspjeh! Ako ne doručkuješ redovito, slabije funkcioniraš i imaš manje uspjeha u školi. Preskakanje doručka negativno utječe i na verbalne sposobnosti, kreativnost i sposobnost usvajanja novih znanja.

Živio jogurt! Ako ujutro nemaš vremena, uvijek možeš na brzinu pojesti jogurt. Bogat je proteinima, nije kaloričan, a ako mu dodaš bademe ili neko voće bogato vlaknima, poput kruške, dobit ćeš lagan i vrlo ukusan obrok.

Zbogom KRAFNE! Krafne, buhtle s čokoladom, pogačice od lisnatog tijesta, masne piroške… sve to ne bi se trebalo naći ujutro na tvome stolu. Pecivo od crnog ili integralnog brašna sa sjemenkama mnogo je bolji odabir!

Samo zeleno! Ujutro je najbolje popiti zeleni čaj jer on čini čuda za tvoj metabolizam. A dobra je probava vrlo važna – ne želiš se valjda osjećati napuhnuto i teško već na prvome školskom satu?!

Pahuljice su njamiii! Odličan doručak mogu biti i zobene pahuljice, u kombinaciji s mlijekom ili jogurtom. Možeš ih obogatiti voćem, čokoladom, medom, orašastim plodovima... samo biraj!